Budget

Iedereen wil op een passende manier afscheid van zijn of haar dierbare nemen, rekening houdend met de financiele mogelijkheden.

Vaste prijzen

Er zijn een aantal onvermijdelijke zaken die (soms) een behoorlijk prijskaartje hebben. Denk hierbij aan de kosten voor begraven of cremeren. Afhankelijk van de gemeente waar de begrafenis of crematie plaats vindt variëren de prijzen. Ook de manier van begraven of cremeren is prijsbepalend. Een algemeen graf kost minder dan een particulier graf, en een stille crematie (zonder plechtigheid) is goedkoper dan een crematie met aulagebruik. Voor de plechtigheid kan een andere (goedkopere) locatie worden gezocht.


Alternatief

Tegenwoordig worden veel ‘budget’ tarieven aangeboden. Vaak gaat het dan om sterk ‘uitgeklede’ uitvaarten, waarbij er geen of weinig keuze is in bijvoorbeeld kisten, kaarten en opbaarmogelijkheden en waarbij geen plechtigheid of afscheid is inbegrepen. 
Monique Dommanschet UitvaartbeZieling zoekt naar een creatieve oplossing om de kosten te dekken, maar waarbij wel mogelijkheden zijn om een afscheid vol aandacht en liefde te organiseren. De voortbestaanden spelen hierin een grote rol. In goed overleg wordt gekeken naar de mooiste oplossingen binnen een bepaald budget met als resultaat een uniek, persoonlijk afscheid.

Milieubewust
Groen, duurzaam, milieuvriendelijk, het zijn termen die ook in de uitvaartbranche volop worden gebruikt. Monique Dommanschet UitvaartbeZieling zoekt naar een ideaal evenwicht tussen persoonlijke wensen en duurzaamheid. Wist u dat een rouwstoet het meest vervuilende onderdeel van de uitvaart is? Binnenkort krijgt u de mogelijkheid om te kiezen voor een hybride rouwauto en ook het gebruik van een (rouw)bus voor de naaste familieleden scheelt aanzienlijk in de co2 uitstoot.
Standaard kisten van MDF materiaal zijn niet milieuvriendelijk vanwege de schadelijke lijmsoorten die worden gebruikt. Een goed alternatief is een kist van duurzaam geproduceerd, Nederlands hout zoals populier- of wilgenhout.
Slim kiezen voor bijvoorbeeld hapjes van streekproducten, seizoensbloemen en zo min mogelijk verschillende locaties
kunnen al het verschil maken.
Samen met u denkt Monique Dommanschet graag na over een duurzame manier van afscheid nemen.
 
‘Creativitieit begint met het stellen van de vraag en het loslaten van het antwoord’
Cookie instellingen