Afscheidsfotografie

Tijdens alle bijzondere gebeurtenissen in het leven maken mensen foto’s, zoals bij een geboorte, verjaardagsfeest, vakantie, huwelijk enzovoort. Juist bij het laatste afscheid gebeurt dit vaak niet, omdat het ongepast voelt. Toch kunnen foto’s van een uitvaart heel belangrijk zijn.

In  de drukke en droevige periode rondom een afscheid beleef je vaak alles in een roes. Het is dan ook heel waardevol om foto’s en/of een dvd te hebben die je nadien in alle rust kunt bekijken. Het geeft steun en helpt bij het rouwproces, en zijn een herinnering aan een moeilijk, maar dierbaar moment. Een mooi fotoalbum geeft bovendien een reden om ‘er’ over te praten, en is voor kleine kinderen een mogelijkheid om de herinnering levend te houden. Daarbij bepaal je zelf op welk moment je de foto’s nog eens wilt bekijken. Soms is het idee dat de foto’s er zijn al voldoende.

Foto’s

Een bijzonder afscheid verdient een afscheidsfotograaf die onopvallend, met gevoel en op gepaste afstand de begrafenis of crematie in mooie, unieke beelden omzet. Iemand die verdriet begrijpt, maar professioneel genoeg is om een waardevolle reportage te maken. Daarom verkiest Monique Dommanschet UitvaartbeZieling een afscheidsfotogaaf boven een gewone fotograaf.
 

Dvd

In de meeste crematoria wordt tegenwoordig standaard een dvdopname gemaakt van de afscheidsplechtigheid. Wanneer men echter kiest voor een alternatieve lokatie is zo’n opname niet vanzelfsprekend. Monique Dommanschet UitvaartbeZieling werkt met professionals die gespecialiseerd zijn in het maken van  beeld - en geluidsopnames. Tegenwoordig wordt ook veel gebruik gemaakt van streamingsdiensten. Zo kunnen familie, vrienden en collega's op afstand toch live meekijken naar de plechtigheid op alle mogelijke lokaties. Ook hiervan kan een opname worden gemaakt. Een blijvende herinnering aan het laatste afscheid, waarbij niet iedereen aanwezig kan zijn.
 
‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden.’
Cookie instellingen