Over Monique

Bezieling


Bevlogenheid, bezieldheid, hartstocht, instinct. Inspiratie waarmee je iets maakt of doet. Een innerlijke drijfveer. Allemaal synoniemen die in de kern beschrijven wat bezieling betekend. Monique Dommanschet UitvaartbeZieling gaat terug naar juist die specifieke kern en maakt iedere uitvaart uniek.De bevlogenheid waarmee je iets doet in je leven, is bepalend voor het succes ervan. Dat heeft Monique Dommanschet in  het verleden al vaak mogen ervaren. Gaandeweg merkt ze dat het rationele minder voldoening geeft, en daarom richt ze zich nu meer op de essentie; dat wat er werkelijk toe doet. Met hoofd, hart en ziel mensen tot steun zijn in een moeilijke fase van hun leven. Dat geldt zowel voor de stervende als voor de voortbestaanden, volwassenen en kinderen.
 

Afscheid

Als iemand gaat sterven maakt hij of zij zich los van alles waar de persoon zich in het leven mee heeft geïdentificeerd: relaties, werk en lichaam. Wat er overblijft is de mens in zijn diepste, ware wezen. Monique Dommanschet UitvaartbeZieling helpt je om van het afscheid iets moois, warms en waardevols te maken.
 

Verlaat afscheid

Wat men op een positieve manier afsluit, leeft voort in herinnering. Soms is een afscheid echter niet verlopen zoals je graag had gezien. Misschien was je te jong, heb je überhaupt geen afscheid kunnen nemen, of waren er andere oorzaken waardoor het afscheid nog steeds als een gemis wordt ervaren. Monique Dommanschet UitvaartbeZieling biedt de mogelijkheid om een nieuwe afscheidsviering te houden, naar jouw wensen en ideeën.
 

Dementievriendelijk

Dementie kent verschillende vormen en deze hebben allemaal weer een andere impact op iemand en zijn of haar naasten . De benadering van deze mensen, die ook nog eens in rouw zijn, vraagt een zorgvldige aanpak met rust en inlevingsvermogen. Daarnaast proberen we de naasten, die toch al zoveel aan hun hoofd hebben, te ontzorgen, vaak door simpele oplossingen.
 

Eigen inbreng

Ieder die dat wil kan betrokken worden bij het afscheid. Monique Dommanschet vindt het belangrijk dat jong en oud kan meedenken en meehelpen om van de begrafenis of crematie iets bijzonders te maken. Bijvoorbeeld bij het verzorgen van de overledene, het maken van een bijzondere rouwkaart en het samenstellen van een authentieke afscheidsbijeenkomst, anders dan de standaard ceremonies en gebruikelijke locaties. Er kan veel meer dan je denkt, en met wat creativiteit zoeken we samen naar alternatieven. Dat hoeft geen grote, decadente uiting te zijn. Monique Dommanschet luistert naar de mensen en heeft oog voor detail. Het zit hem vaak juist in de kleine details die mensen houvast en saamhorigheid bieden.
 

Voor iedereen

Iedereen die zich kan vinden in de werkwijze van Monique Dommanschet UitvaartbeZieling kan bij haar terecht, ongeacht geloof, levensvisie of budget. Ook wanneer elders een uitvaartverzekering is afgesloten staat zij met raad en daad klaar.

 

‘We begrijpen de dood pas wanneer hij zijn hand legt op iemand die wij liefhebben.’
Cookie instellingen