Troostdag

TROOSTDAG ‘Verweven in ons leven’
Jaarlijks organiseer ik met een aantal vrijwilligers de Troostdag, een moment van herdenken en ontmoeten voor iedereen die ooit een dierbare heeft verloren. Ontmoetingen van mens tot mens staan centraal en jouw overleden dierbare mag daar onderdeel van zijn. Het maakt niet uit of iemand 40 dagen of 40 jaar geleden is overleden, op het moment dat we over hen spreken, zijn ze er weer even bij.
Winter
Het gemis van een dierbare wordt juist in donkere dagen nog meer gevoeld. Daarom is deze periode bij uitstek geschikt voor een Troostdag. Een dag om die persoon te herdenken, die zo vaak in je gedachten is. Een dag om herinneringen te delen. We schreeuwen ons geluk vaak van de daken, maar beleven ons verdriet in stilte. Dat is niet erg, maar soms is het ook heel fijn om over onze dierbaren te praten. Ze mogen er weer zijn!
Locatie
Ieder jaar zoeken we een geschikte en sfeervolle locatie.De laatste Troostdag, voor de Corona pandemie, vond plaats op zondag 3 november 2019  in Kunsttuin De Bunder in ’s Heer Arendskerke. De Bunder is een inspirerende en sfeervolle locatie. De prachtige aangelegde tuinkamers herbergen unieke kunstwerken, variërend van beeld- en schilderkunst, poëzie en kunstwerken van hergebruikte materialen. Het centrale punt van de Bunder wordt gevormd door ‘De Tent’,een rond ‘yurt-achtig’ bouwwerk waar wij onze gasten ontvingen.
Troost-eten
Tijdens dit ontspannen, informeel, maar intens samenzijn kun je genieten van troost-eten. Met verwarmende spijzen wordt samen eten een moment van verbinding. Als de weersomstandigheden het toelaten is er letterlijk ‘warmte’ in de tuin, gemaakt door de vuurmeester van De Bunder
Bijzonder moment
Er is deze middag ruimte voor verhalen, gedichten en live muziek. Muziek is emotie en doet wat met je. Een heel bijzonder moment is het noemen van de namen van onze overleden dierbaren. Voor opgave van namen kun je mailen naar info@uitvaartbezieling.nl met als onderwerp: naam troostdag.
Kinderen
Er wordt deze middag speciaal aandacht besteed aan de beleving van kinderen. Zij kunnen op creatieve wijze uitdrukking geven aan hun gevoelens.
 
De datum voor een volgende Troostdag is nog niet bekend. We wachten de ontwikkelingen rondom de Coronacrisis eerst even af. Nadere info volgt.
 
 
 
 
 
Cookie instellingen