Unieke uitvaart

Ieder mens is uniek en verdient een passend en met bezieling georganiseerd afscheid. Ondanks dat een uitvaart vaak droevig is, is het ook een moment van saamhorigheid en het vinden van elkaar in verbinding en troost. Het is fijn als je bij het vormgeven van een afscheid hulp krijgt van iemand die zorgt dat je gehoord en gezien wordt in je wensen. Monique Dommanschet ondersteunt, adviseert en inspireert bij het tot stand komen van een unieke uitvaart.

Rituelen

Steeds meer mensen voelen de behoefte aan eigen, nieuwe rituelen als ze een geliefde verliezen. Vooral mensen bij wie religie geen rol (meer) speelt in hun leven, hebben behoefte aan symbolen en ceremonies om het afscheid nemen van een overledene zo persoonlijk mogelijk te maken. Door samen iets te doen, ter herinnering aan hun geliefde, verbind je je met elkaar. Dat geeft troost. Elke eenvoudige handeling kan tot een ritueel gemaakt worden door het met aandacht uit te voeren. Dit kan bijvoorbeeld zijn het sluiten van de kist, een kaars aansteken, het voorlezen van een gedicht of bloemen strooien tijdens de ceremonie.

Persoonlijk

Wat iemand heeft betekend in zijn of haar leven komt tot uiting in een mooi, persoonlijk afscheid waarin de overledene centraal staat. De uitvaart wordt een dierbare herinnering en is een belangrijke stap in het rouwproces. Monique Dommanschet zoekt de uitdaging om juist dàt stukje verdieping en zingeving te vinden waarnaar de familie op zoek is. Gezamenlijk, met de nodige creativiteit, bedenkt Monique de mogelijkheden en wordt naar wens invulling aan de afscheidsceremonie gegeven.
 
‘Afscheid nemen is niet loslaten, maar op een andere manier vasthouden’. 
 
Cookie instellingen